Elämänviisautta

 • “The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.” ― Friedrich Nietzsche

 • Ironista on se, että juuri kun kirjoitin tähän blogitekstiin siitä, kuinka muinoin vietin kuukausia joka päivä sairaalassa vierailuiden muodossa, niin saman tien sen kirjoitettuani olenkin KYS:issä mummon melkein-kuolinvuoteella.

 • Tekstiä pukkaa. 🙂

 • We may be quick to blame secret organizations, greedy corporations and corrupt politicians for the state of the environment and economy. The harsh truth is that the world is in its current state because humanity, as a world-wide population, is evolving and taking the world with it. We all now stand at the precipice of the greatest disaster mankind has ever known or it can be a great moment of mass awakening. From the legends of ancient shamanic tribes through the annals of organized religion, subtle clues of our salvation have been left for us to discover. Quantum science and metaphysics are confirming what these ancients knew all along, and these secrets to mankind’s salvation are just beginning to be revealed. Will you make the tough choice to make personal changes for the benefit of all or allow the collective end of mankind to pass with a faint whimper?

 • Miksi työnteko ei kiinnosta?

  KYSYMYS
  Sukulaispoikamme on korkeasti koulutettu, mutta käy töissä vain osan aikaa. Muuten hän kiertää maailmaa. Ihmettelen tämän päivän nuoria, missä kunnianhimo?

  VASTAUS
  Sukulaispoikanne näyttää edustavan niin sanottua vaihtoehtoista elämäntapaa. Siihen ei kuulu perinteinen elintason ja ammattiuran tavoittelu. Uskon sen olevan reaktio, jolla kyseenalaistetaan aiheellisesti perinteinen kulutusyhteiskunta ja siihen kuuluva puurtaminen tavaran hankkimiseksi. Liika työnteko ja tavaran hankkiminen ovatkin johtaneet henkiseen tyhjyyteen ja tuoneet tullessaan syvenevää tyytymättömyyttä elämään. Pyrkimys yksinkertaisempaan elämään näkyy myös toisenlaisen elämäntavan viehättävyytenä.
  Kyse ei ehkä ole pojan kunnianhimon puutteesta, vaan pikemminkin siitä, että hän osaa
  kyseenalaistaa terveellä tavalla enemmistön tarjoaman elämäntavan. Ympäristön ja ihmisten henkisen terveyden kannalta nykyinen meno tarvitsee vaihtoehtoja. Toivottavasti sukulaispojan valinnat johtavat keskusteluun erilaisista elämäntavoista ilman, että kenenkään tarvitsee tuomita toista
  ”vääristä” valinnoista. Minusta hyvä tapa aloittaa keskustelu on puhua itse kunkin elämänarvoista. Mitä tarvitset voidaksesi elää tyydyttävää elämää tai ollaksesi onnellinen?

  Kari Kiianmaa
  psykologi, kouluttaja

 • Päätetään viikko tällaiseen preussilais-loharilaiseen säveleen… outoa, tiedän? 😛

  Kyynpuremasta

  Eräänä päivänä Zarathustra oli nukahtanut viikunapuun juurelle, koska päivä oli helteinen, ja oli peittänyt kasvonsa käsivarsillaan. Silloin tuli kyykäärme ja puri Zarathustraa kaulaan, niin että hän kirkaisi tuskasta. Otettuaan käsivartensa kasvoiltaan hän katsoi käärmettä: silloin tämä tunsi Zarathustran silmät, kääntyi kömpelösti ja aikoi mataa pois. ”Älä huoli mennä”, sanoi Zarathustra; ”ethän ottanut vielä vastaan kiitostani! Sinä herätit minut oikeaan aikaan, minulla on vielä pitkä matka mentävänä.” ”Matkasi on jo lyhyt”, virkkoi kyy surullisesti; ”minun myrkkyni tappaa.” Zarathustra hymyili. ”Onko lohikäärme milloinkaan kuollut käärmeen myrkkyyn?” – näin hän sanoi. ”Mutta ota myrkkysi takaisin! Et ole niin rikas, että voisit sen minulle lahjoittaa.” Silloin käärme kävi uudestaan hänen kaulaansa ja nuoli hänen haavansa.

 • Kepa kirjoitti päivityksen ryhmään Logo ryhmälle ElämänviisauttaElämänviisautta 2 vuotta, 6 kuukautta sitten

  Zen sisustusta kellään?

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!