Toiminta

 • ÄäniJostainKaukaa kirjoitti päivityksen ryhmään Logo ryhmälle Laillistaminen ja Kannabisliiton aloitteetLaillistaminen, aloitteet ja adressit 2 vuotta, 6 kuukautta sitten

  Laillistaminen.
  Voitto tai tappio.
  Dekriminalisaatio mahdollistaa vääränlaisen hallinnan vääränlaisille ihmisille ja ehdottomasti synnyttää ongelmia, joihin vedoten laillistamista voidaan edelleenkin lykätä.
  Ollaan katseltu jo väittämiä muunmuassa kannabiksen tutkimattomuudesta et cetera, joten miksi annettaisiin seuraavaksi kahdeksi vuosikymmeneksi Suomelle vain jälleen yksi samankaltainen ahdas loukku?

  EDIT: Minä kannatan mm. kotimaista lääkekannabista, sekä laillista kotimaista kannabistuotantoa päihdetarkoitukseen, joten ei voida tehdä tätä enää rakentamalla kahden, tai kolmen ihmiskerroksen systeemejä.
  Kaikille täysi-ikäisille sama oikeus hallussapitoon, käyttämiseen, ostamiseen, omatavekasvatteluun, sekä toisessa kädessä myöskin mahdollisuus verotettuun kaupalliseen tuotantoon ja niin edelleen.
  Siis aivan kuten alkoholinkin kohdalla.

  Jatkan tästä, jos jollakulla ilmenee kiinnostusta jauhaa.

  • Laillistaminen onkin se lopullinen tavoite muttei siihen päästä heti vaan vaiheittain.

  • Lohari kääntää englanninkielisiä tutkimuksia enemmän kuin ehtii. Se on hieno juttu. Suomessa ei Duodecim tai Potilaan Lääkärilehti noteeraa näitä ollenkaan. Pidetään itse huolta että lääkäreiden kieltolaki murtuu, vai mitä? Yhdessä meillä on voimaa👍

   • Terve ja pahoitteluni, että vastaus kesti, sillä olin hieman kiireinen muutaman päivän.

    Suoraan asiaan sitten:
    Coloradossa ei olisi koskaan laillistettu viihdekäyttöä, mikäli olisi uskoteltu itselleen, että siihen lopulliseen tavoitteeseen voidaan päästä ainoastaan dekriminalisoinnin kautta ja vaiheittain.
    En ymmärrä enää tämän ajattelun tarpeellisuutta ”omiemme” puolesta, koska se toimii ennemmin palveluksena asian vastustajille, kuin tuo hyötyä osallemme.

    Loharin joukkojen mainio käännöstyö on kyllä tehokas keino taistella suoranaista antikannabispropagandaa ja vanhoja kieltolakiuskomuksia vastaan.
    Se on ehdottomasti yksi kovimmista aseista tätä nykyistä tilaa kohtaan, jota vaikenemisella, disinformaatiolla, sekä faktojen pimittelylläkin ylläpidetään.

    Tieto on kova ase uskomuksia vastaan ja Suomalaiselle kansalle tarjoiltu tieto Suomekielelle käännettynä on lähinnä ydinase muunmuassa verovaroinkin kouluissa kansan päähän aivopestyjä kieltolakiuskomuksia kohtaan.

    Miettikää muuten sellaista asiaa, että mikäli kannabis dekriminalisoidaan, säilyy se laittomana, vaan ei rangaistavana, johon taaskin sopii varsin hyvin implementoitavaksi erilaiset puolipakolliset terveydehuollolliset toimenpiteet, laittomaan, joskin dekriminalisoituun substanssiin liittyvän ihmisen kohdille.
    Koska ne ovat nyt jo olemassa, rankaisemismenettelystä luopumalla ne sementoitaisiin käytännöksi pitkäksi aikaa.
    Miten samankaltaisia terveydenhuollollisia pakkotoimia voitaisiin pakottaa laillisen substanssin kohdille ja tässä on hyvä muistaa aina ajoittain uudelleen pinnalle nousevat alkoholiongelmaisten äityleiden pakkohoitoehdotukset, jotka sitten vähin äänin kuopataan.
    Ja kirsikkana kakkuun vielä sellainen seikka, että mikäli rikosoikeudellinen rankaisu laittoman, mutta dekriminalisoidun kannabiksen käytöstä vaihdetaan pakolliseen vieroitushoito-ohjelmaan, niin kuka ja mikä taho sen ”käypähoito”-suosituksenkin sitten kirjoittaa?
    Taitavat olla vanhat lääkäriherrat Duodecimseurassa.
    Ja taas ollaan pakotetusti lypsävän lehmän roolissa osa uusia bisneksiä, tällä kertaa terveydenhuollon, ja vielä aikana, jolloin trendi on yksityistäminen…

    Minä mielelläni näkisin meidät kaikki pitämässä huolta siitä, että kieltolaki murtuu ja kuitenkin ilman, että joudutaan taas yhden virkamiesryhmän leikkikaluiksi.

    Loppuun vielä, että täältä suunnasta huokuu support henkeä anyway.
    Se, että on päätetty jotain, miten toimitaan ja mitä lähdetään ajamaan, nostaa fiiliksiä jokatapauksessa.

    Jollen tässä ehdi vielä pyörähtämään kirjoittelemassa, niin hyvää tulevaa Juhannusta kaikille.

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!