Ohio laillistaa lääkekannabiksen

Ohio laillistaa lääkekannabiksen

Avainsanat:

Ohion kuvernööri John Kasich allekirjoitti keskiviikkona lääkekannabiksen laillistavan lakiesityksen, ja tämän myötä Ohiosta tuli Yhdysvaltain 25. kannabiksen lääkekäytön laillistanut osavaltio.

Kuvernööri Kasich ei etukäteen kertonut, kannattaako hän laillistamista vai ei. Hän oli ainoastaan varovaisesti todennut kannattavansa lääkäreiden suosituksia ja haluavansa auttaa sairauksista kärsiviä lapsia. Lopulta hän allekirjoitti uuden lain, joka astuu voimaan 90 päivän kuluttua.

Lääkekannabista odottavat potilaat joutuvat kuitenkin vielä odottamaan, sillä lakiesityksessä on useita vaiheita joiden tulee tapahtua ennen osavaltion lääkekannabisohjelman perustamista. Tuleva laki ei salli kannabiksen polttamista tai kotikasvatusta, mutta kolmen kuukauden päästä tietyt kriteerit täyttävät potilaat – kuten kipupotilaat – saavat kuitenkin jo hakea lääkekannabista toisista osavaltioista Ohioon lääkekäyttöä varten.

Osavaltion oma lääkekannabisohjelma luo Ohioon infrastruktuurin kannabiksen kasvatuksen, käsittelyn, testaamisen ja myymisen suhteen. Ohjelma tulee käyttöön kaikessa kokonaisuudessaan noin kahdessa vuodessa.

Ohio ei todennäköisesti tule jäämään tänä vuonna viimeiseksi osavaltioksi, jossa kannabiksen lääke- tai viihdekäytön laillistaminen etenee. Muun muassa Kaliforniassa kaavaillaan marraskuuksi täyden laillistamisen kattavaa lakialoitetta.


Lähteet:
http://www.cincinnati.com/story/news/politics/2016/06/08/john-kasich-just-legalized-medical-marijuana-ohio-now-what/85499176/

http://abcnews.go.com/US/wireStory/ohio-latest-state-legalize-medical-marijuana-39721556

http://www.vox.com/2016/6/9/11893316/ohio-medical-marijuana-kasich

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Uutiskirjeen tilaus onnistui!

Tietoa kirjoittajasta

Profiilikuva käyttäjästä Tuomas Karhunen

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Omat Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Viikon kysymys

Ketkä valehtelevat Suomessa kannabiksesta eniten?
Kysymys voimassa loppuviikon, tulokset nähtävillä ensi viikon ajan.

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneita

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!