Nuorten kannabiksenkäyttö laskussa Coloradossa

Nuorten kannabiksenkäyttö laskussa Coloradossa

Avainsanat: ,

Kannabiksen käyttö nuorten keskuudessa on laskussa Coloradossa lääkekannabiksen säännöstelyn tultua käyttöön.

Yhdysvaltain liittovaltion hallituksen Sairauksien kontrolloinnin keskuksen ja Ehkäisevän nuorten riskikäyttäytymisen valvonnan arviointikeskuksen mukaan, sen jälkeen kun HB10-1284 (Coloradon historiallinen ehdotus lääkekannabiksen laillisesta sääntelystä) hyväksyttiin, kannabiksen käyttö lukioikäisten keskuudessa on pudonnut 24,8 prosentista 22 prosenttiin.

Vuoden 2011 raporttia voi tarkastella tästä ja vuoden 2009 raporttia tästä. Nämä tulokset ovat yhteneviä professori Mark Andersonin vasta julkistaman raportin kanssa, joka osoittaa ettei ole mitään havaittavaa yhteyttä siitä, että nuorten kannabiksenkäyttö olisi lisääntynyt osavaltioiden lääkekannabiksen laillistamisen myötä.

Itse asiassa tutkimustulokset osoittavat, että nuorten kannabiksen käyttömäärät Coloradossa ovat hieman kansallista keskiarvoa matalammat.

Vaikka jotkut tahot ovat raportoineet kasvaneista huumeisiin liittyvistä erottamisista Coloradon lukioissa, vaikuttaa siltä että nämä erotukset korreloivat paremminkin kouluviranomaisten innokkaan puuttumisen kanssa kuin todellisella kannabiksen käytön kasvulla.

Myös CDC:n tekemässä kyselytutkimuksessa todettiin seuraavaa: huomattavasti useammat teinit USA:ssa käyttävät ennemmin kannabista kuin tupakkaa. Kansallisella tasolla hieman yli 23 % lukioikäisistä kertoi käyttäneensä kannabista viimeisimän kuukauden aikana, kasvaen vuodesta 2009 jolloin vastaava luku oli 20,8 %. Samaan aikaan 18,1 % kertoi viimeisimmän kuukauden aikana käyttäneensä tupakkaa, luvun oltua 19,5 % vuonna 2009.

Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet että tupakan käyttö ja saatavuus, jotka nousivat jyrkästi 1990-luvun alussa, ovat alkaneet tasaisesti laskemaan pian sen jälkeen kun vuonna 1995 otettiin käyttöön ”We Card” –ohjelma. Tämä ohjelma piti sisällään uudistetun velvoitteen tupakan tiukasta myyntikiellosta nuorille.

Suomessakin asettamalla kannabis tiskin takaa ostettavaksi ja ikärajalliseksi, eli tarkan valvonnan alaiseksi, alaikäisten olisi entistä hankalampaa päästä käsiksi kannabikseen.

Kääntänyt: Joni Heikkilä

Alkuperäinen artikkeli:
http://sensiblecolorado.org/marijuana-use-down-among-teens-in-colorado-since-regulations-took-effect/

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Uutiskirjeen tilaus onnistui!

Tietoa kirjoittajasta

Profiilikuva käyttäjästä Tuomas Karhunen

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Omat Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Ansaitut saavutukset

Sinun täytyy luoda Lohari-tunnukset nähdäksesi ansaitsemasi pisteet ja saavutukset

Oletko Kannabisliiton FB-ryhmästä? Lähetä kuittaus täällä olevalla kaavakkeella, niin saat pääsyn suljettuun ryhmään + rakenteilla olevaan jäsenosioon:

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!