Meksikon senaatti laillistamassa lääkekannabiksen – istunto viivästyi

Meksikon senaatti laillistamassa lääkekannabiksen – istunto viivästyi

Advertisement

Meksikon senaatti on tekemässä erittäin tarpeellisen muutoksen laillistamalla kannabiksen lääkekäytön.

Uudistuksen on arveltu tulevan voimaan parhaillaan pidettävässä täysistunnossa, jossa senaatin on tarkoitus äänestää asiasta. Senaatin puheenjohtaja Paul Escudero tapaa istunnossa kolmen valtapuolueen eli Institutional Revolutionary Partyn (PRI), the National Action Partyn (PAN) sekä the Party of the Democratic Revolutionin (PRD) senaattoreita.

Istunto on kuitenkin viivästynyt, sillä kolmen puolueen senaattorit ovat ensin pitäneet yksityisen kokouksen, jonka jälkeen varsinainen täysistunto on tarkoitus pitää. Asiasta päätetään lopullisesti joko nyt tai viimeistään ensi viikon tiistaina. LohariMedialla ei aikaeron takia vielä ole tietoa istunnon lopputuloksesta.

Valtaosa PRD:n senaattoreista vaatii myös, että kannabiksen dekriminalisoitu hallussapitomäärä – eli määrä jonka hallussapidosta ei rangaista – nostettaisiin 5 grammasta 28 grammaan. PRI:n ja PAN:in keskuudessa on puolestaan ollut erimielisyyksiä siitä, kuinka monen sairauden hoitoon kannabis tulisi sallia.

Lakimuutos on tullut mahdolliseksi useiden Meksikon hallituksen jäsenten ehdotuksesta laillistaa lääkekannabis. Kyseessä on iso muutos Pohjois-Amerikan tilanteessa, sillä Meksikon laillistaessa kannabiksen lääkekäytön koko mantereella ainoastaan Yhdysvaltain liittohallitus pitää vielä epätoivoisesti kiinni vanhentuneesta kieltolakilinjauksestaan.

Aiemmin maan senaatti on kuullut asiassa myös Meksikon terveysministeriä José Narro Roblesia, joka alleviivasi laillistamisen tärkeyttä. Itsenäinen senaattori Martha Tagle sanoi, että kyseessä on vesitetty ehdotus presidentin alunperin esittämästä muutoksesta, jonka tarkoitus oli sallia kannabis hoitomuodoksi nykyesitystä laajempaan kirjoon sairauksia.

Meksikon presidentti Enrique Peña Nieto on avoimesti lääkekannabiksen laillistamisen sekä myös viihdekäytön sallimisen puolella. Viime syyskuussa Nieto tapasi Kalifornian lainlaatijoita keskustellakseen, mitä Proposition 64 -nimisen aloitteen läpi menemisestä käytännössä seuraisi.

Proposition 64 on lakialoite kannabiksen viihdekäytön laillistamisesta Kaliforniassa, joka siis meni hiljattain läpi. Kalifornian laillistamisuutinen on niin merkittävä asia, että yhdessä Meksikon mahdollisen lääkekäytön laillistamisen kanssa latinalaisen Amerikan kannabiskieltolait saattavat romahtaa kokonaan.

Meksikon rajalla tehtyjen kannabistakavarikoiden määrä on laskussa ja laillisen kannabiksen arvioidaan vähentävän laitonta huumekauppaa jatkossa lisää.

Verkkolehti Lohari tulee seuraamaan istunnon etenemistä.


Lähteet: International Business Times, Excelsior.com.mx

Avainsanat: , ,


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Sauli kirjoitukseen Mitä on elää ahdistuksen kanssa ja voisiko kannabis auttaa?: “Voikun saisikin josain kokeiluun tuota lääkekannabista? Olo on sen verran ahdistunut koko ajan, että tekisi melkein mitä vaan saadakseen olla…5. tammikuuta 2018 kello 18:04
  • Ekson kirjoitukseen CBD-öljy, viimeinen oljenkorsi: “Juu, ei päivää ilman kipua taida itelle enää koskaan tullakaan, mutta sen kanssa oppii elämään, vaikka aikaa se ottaa ihan…23. joulukuuta 2017 kello 11:07
  • Petrus kirjoitukseen Asenteiden muuttaminen ruohonjuuri tasolla: “upeaa kuinka jokainen voi omalla osallaan vaikuttaa! Vaikka välillä tässä typeryyksien maassa on hankalaa pitää keskustelua yllä aiheesta ihan jo…13. joulukuuta 2017 kello 04:13
  • Petrus kirjoitukseen Mitä on elää ahdistuksen kanssa ja voisiko kannabis auttaa?: “Täähän on päivänselvä juttu😄 Vaikeus tulee kun yrität saada ääntäsi kuuluviin ja todistaa kokemaasi ja tuntemaasi vaikutusta ihmiselle joka toimii…13. joulukuuta 2017 kello 04:01
  • Sirunen kirjoitukseen CBD-öljy, viimeinen oljenkorsi: “Kiitos kommentista. Tiedossa on Tramalin 'vaarat', loiventelen tosi hitaasti. Norspania haluan kokeilla uudestaan, jos vaik sujuis paremmin, eikä niin okse…12. joulukuuta 2017 kello 05:30

Kaupan tilauksia odottaville + klubimaksut viivästyksistä huolimatta maksaneille tulossa kompensaatio, joten no worries. 🙂🌱

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!