Lapset saavat nyt käyttää lääkekannabista Coloradon kouluissa

Lapset saavat nyt käyttää lääkekannabista Coloradon kouluissa

Advertisement

Uusi käytäntö on astunut voimaan Coloradon kouluissa, joissa lääkekannabista käyttävät lapset voivat nyt ottaa annoksensa kouluajalla.

Coloradon osavaltiossa sijaitsevan Peytonin piirin 49 opetushallitus päätti yksimielisin äänin hyväksyä kannabiksen käytön koulualueilla nimellä ”Jax’s Policy” (Jaxin käytäntö). Nimi tulee 16-vuotiaasta lääkekannabispotilaasta Jackson ”Jax” Stormesista, joka erotettiin koulusta viime vuoden toukokuussa koska hänen repustaan löytyi kannabisöljyä. Jax käyttää lääkekannabista hoitaakseen sairastamaansa nuorten Parkinsonin tautia sekä erittäin harvinaista epilepsian muotoa, Dravet’n syndroomaa.

Hänen äitinsä Jennie Storme sanoi lehdistötiedotteessa:

”Vuonna 2012 meiltä loppuivat vaihtoehdot. Aloitimme kannabislääkityksen ja miltei välittömästi Jackson alkoi voida paremmin. Hänen kohtauksensa ovat nyt paremmin hallussa. Hän oli juuri alkanut menestymään ja pärjäämään paremmin.”

Piirin 49 mukaan reseptilääkkeitä voi nyt käyttää kouluaikana jos sitä ei ole mahdollista tehdä kouluajan ulkopuolella. Piirin 49 opetushallituksen johtaja Marie LaVere-Wright kertoi toimittajille:

”Tämä prosessi alkoi yhden oppilaan kunnioittamisesta sekä huolesta hänen suhteensa. [Jaxin] kamppailu tasapainon saavuttamiseksi kannabinoidiöljyn lääketarpeen sekä koulunkäyntiin osallistumisen välillä edusti myös noin neljänkymmenen muun piirimme oppilaan kamppailua.”

Vaikka nyt oppilaat voivat ottaa lääkkeensä rauhassa, eivät he kuitenkaan saa käyttää lääkekannabista ilman rajoituksia. Uuden käytännön mukaan oppilaat saavat käyttää ainoastaan ”ei-sisäänhengitettäviä” kannabistuotteita kuten voiteita sekä ”edibles” -eli syötäviä tuotteita. Luonnollisesti kannabiksen viihdekäyttö on alaikäisiltä edelleen kielletty.

Toivotaan että Yhdysvaltojen liittohallitus ei tee tästä edistyksellisestä käytännöstä isoa numeroa. Coloradossa leviää parhaillaan maalaisjärjen aalto, joka toivottavasti pyyhkäisee koko maan – ja koko maailman – yli.


Lähde:
http://elitedaily.com/envision/kids-can-now-use-medical-marijuana-colorado-schools-thanks-new-policy/1495061/

Avainsanat: , , , ,


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!