Lääkekannabista New Jerseyssä kuukautiskipuihin Whoopi Goldbergin ansiosta

Lääkekannabista New Jerseyssä kuukautiskipuihin Whoopi Goldbergin ansiosta

Advertisement

New Jerseyn lainlaatijat julkistivat poikkeuksen osavaltion tiukkaan lääkekannabislainsäädäntöön, sallien naisten käyttää kannabistuotteita kuukautiskipujen helpottamiseen.

Pari viikkoa sitten julkaistun lakiuudistuksen lehdistötiedotteessa mainittiin että uudistus on seurausta Hollywood-näyttelijätär Whoopi Goldbergin yhteistyöstä kuukautiskipuja helpottavan, syötävän kannabiksen valmistajan kanssa. Goldberg on yksi niistä harvoista tähdistä, jotka ovat avoimesti tukemassa kannabiksen laillistamista.

Goldberg on West Orangen asukas ja työskentelee syötävän lääkekannabiksen valmistajan Maya Elisabethin kanssa uuden tuotesarjan laukaisemiseksi. Tuotesarjan nimi on Whoopi & Maya ja se tulee sisältämään TCH-pitoisia voiteita, kylpysuoloja sekä suklaata. Tuotteet tulevat myyntiin muutamiin kalifornialaisiin lääkekannabisapteekkeihin ja niitä voi ostaa lääkäriltä saatavan lääkekannabiskortin avulla.

Taylor West, National Cannabis Industry Associationin apulaisjohtaja, sanoi että hänen tietääkseen mikään muu osavaltio ei ole erikseen listannut lääkekannabista käytettäväksi kuukautiskipujen hoitoon. Westin mukaan kannabista on todennäköisesti kuitenkin määrätty reseptillä kuukautiskipuihin niissä osavaltioissa, joissa lääkekannabiksen saanti on helpompaa.

Idea lakiuudistukseen tuli syötävien ja nestemäisten lääkekannabistuotteiden puutteesta New Jerseyssä. Kun Goldbergin ja Elisabethin tuotteet julkaistiin, se vaikutti New Jerseyn päättäjien mielestä hyvältä keinolta hoitaa dysmenorreaa eli kovia kuukautiskipuja.

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 11.4.2016 julkaistusta The Cannabist -lehden artikkelista:
http://www.thecannabist.co/2016/04/11/whoopi-goldberg-menstrual-cramps-new-jersey/51637/

Avainsanat: , ,

Jyuni ja Plossi tykkää tästä


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

1 kommentti kirjoitukseen "Lääkekannabista New Jerseyssä kuukautiskipuihin Whoopi Goldbergin ansiosta"

avatar
  Subscribe  
uusin vanhin eniten tykkäyksiä
Ilmoita
Kepa
Jäsen

Kyllä kiitos, voisin ottaa ihan heti tämänkin sarjan ??

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!