Lääkekannabis saattaa olla hoitomuoto rintasyövälle

Lääkekannabis saattaa olla hoitomuoto rintasyövälle

Advertisement

Toisin kuin yleisesti luullaan, rintasyöpä ei ole yksi sairaus – se on sateenvarjotermi, jota HER2-tukiryhmän mukaan käytetään monissa eri sairauksissa. HER2-positiivinen rintasyöpä on erityisen aggressiivinen syöpämuoto, joka muodostuu, kun HER2-geeniä ilmenee liikaa.

HER2-positiivinen rintasyöpä ei ainoastaan kasva nopeasti, mutta siihen liittyy usein myös heikko ennuste ja suuri toistumisriski. Vaikka menestyksekkäitä hoitoja on suunniteltu erityisesti HER2-geenin kohdentamiseksi, tutkimukset kertovat, että kaikki eivät saa siitä vastetta.

Kannabis on osoittanut lupaavia tuloksia monien erilaisten syöpien hoidossa. Tässä japanilaisessa tutkimuksessa kannabinoidien on havaittu estävän kasvainten kasvua. Tästä johtuen myös rintasyöpätutkimus on kääntynyt kannabiksen puoleen.

Rintasyöpää on tutkittu myös Espanjassa. Vuonna 2010 espanjalainen tutkijatiimi julkaisi tutkimuksen Molecular Cancer -lehdessä, jonka tarkoituksena oli ”määrittää, voisivatko kannabinoidit muodostaa uuden lääkkeen” HER2-positiivisen rintasyövän hoidossa. He analysoivat tetrahydrokannabinolin (THC) sekä kannabidiolin (CBD) kaltaisen synteettisen kannabinoidin kasvaimia tuhoavaa potentiaalia.

Kannabinoidien potentiaalin analysoimiseksi tutkijat tutkivat niiden vaikutuksia hiiriin, joilla oli samanlainen syöpäkasvain. Hiirikokeiden lisäksi tutkijat tutkivat kannabiksen vaikutuksia 87 ihmisen rintasyöpään.

Tutkimustulosten mukaan THC:llä ja CBD:llä oli useita syöpää torjuvia vaikutuksia. Molempien tutkittujen kannabinoidien havaittiin estävän syövän kasvua, vähentävän kasvainten lukumäärää ja etäpesäkkeiden määrää ja vakavuutta.

Ihmisten syöpäkudoksia tutkiessa tutkijat havaitsivat, että kannabinoidit voivat estää solujen lisääntymistä ja indusoida solukuolemaa. Tutkimuksen mukaan kannabinoidit näyttäisivät myös ”heikentävän kasvainten angiogeneesiä” eli verisuonten kasvua, joka antaa kasvaimille ravintoaineita.

Yksi tutkimuksen keskeisimmistä havainnoista on, että 91 % HER2-positiivisista kasvaimista aktivoi CB2-reseptoreita. Kuten tiedämme, sekä THC että CBD ovat vuorovaikutuksessa CB2-reseptoreiden kanssa, ja tämä voisi selittää niiden vaikutuksen rintasyöpään.

Enemmän tutkimusta tarvitaan ennen kuin voidaan varmaksi todeta, onko kannabis tehokas rintasyövän hoitomuoto, mutta espanjan tutkimuksen tulokset ovat lupaavia. Kannabista käytetään tällä hetkellä torjumaan kemoterapian pahoinvointia ja muita haittavaikutuksia, mutta sen potentiaali myös itse syövän hoidossa on kiistaton. Jos tieteellisesti todistetaan, että kannabis voi hoitaa HER2-positiivista rintasyöpää, lääkekannabis saattaa korvata kemoterapian leikkausta seuraavana toimenpiteenä.


Lähde: MedicalJane.com

Avainsanat: , ,

Jyuni, sammio, HerbMan ja 3 muuta tykkää tästä


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Sauli kirjoitukseen Mitä on elää ahdistuksen kanssa ja voisiko kannabis auttaa?: “Voikun saisikin josain kokeiluun tuota lääkekannabista? Olo on sen verran ahdistunut koko ajan, että tekisi melkein mitä vaan saadakseen olla…5. tammikuuta 2018 kello 18:04
  • Ekson kirjoitukseen CBD-öljy, viimeinen oljenkorsi: “Juu, ei päivää ilman kipua taida itelle enää koskaan tullakaan, mutta sen kanssa oppii elämään, vaikka aikaa se ottaa ihan…23. joulukuuta 2017 kello 11:07
  • Petrus kirjoitukseen Asenteiden muuttaminen ruohonjuuri tasolla: “upeaa kuinka jokainen voi omalla osallaan vaikuttaa! Vaikka välillä tässä typeryyksien maassa on hankalaa pitää keskustelua yllä aiheesta ihan jo…13. joulukuuta 2017 kello 04:13
  • Petrus kirjoitukseen Mitä on elää ahdistuksen kanssa ja voisiko kannabis auttaa?: “Täähän on päivänselvä juttu😄 Vaikeus tulee kun yrität saada ääntäsi kuuluviin ja todistaa kokemaasi ja tuntemaasi vaikutusta ihmiselle joka toimii…13. joulukuuta 2017 kello 04:01
  • Sirunen kirjoitukseen CBD-öljy, viimeinen oljenkorsi: “Kiitos kommentista. Tiedossa on Tramalin 'vaarat', loiventelen tosi hitaasti. Norspania haluan kokeilla uudestaan, jos vaik sujuis paremmin, eikä niin okse…12. joulukuuta 2017 kello 05:30

Kaupan tilauksia odottaville + klubimaksut viivästyksistä huolimatta maksaneille tulossa kompensaatio, joten no worries. 🙂🌱

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!