Kannabistietoisuus

Kannabistietoisuus

Erilaisten nautintoaineiden kohdalla usein tulee havaittua käsityksiä, joiden mukaan ne jollain maagisella tavalla ohjelmoisivat ihmisten aivolohkoja toimimaan jollain ennalta määrätyillä tavoilla. Eli vähän kuin tietokone-ohjelman päivitys, joissa loogiset laskukaavat tuottavat aina saman lopputuloksen. Mutta miten onkaan ihmisaivojen kohdalla, voiko jotkin eri reseptoreiden toimintaan vaikuttavat substanssit sisältää jotain “päivityksiä”?

Koska biologia-tieteiden mukaan esimerkiksi Δ9-THC-molekyylissä ei ole mukana aivosynapsien mukautumiseen vaikuttavaa “koodia”, tämä olettamus ohjelmoinnista voidaan määrittää epätodeksi. Näin ollen voidaankin siirtyä seuraavaan hypoteesiin, eli kuinka “set & setting” vaikuttaa kannabis-kasvin nauttimisesta johtuvaan tietoisuuden muutokseen.

Ihmiset reagoivat eri molekyyleihin eri tavalla, ihan yksilöstä riippuen. Joskus pilven nauttiminen saa aikaan ahdistusta yhtenä päivänä ja toisena voi olla hyvin seesteinen olo. Tietty määrällä ja laadulla on omat vaikutuksensa, mutta voidaan väittää, että me ihmiset voimme vaikuttaa lopputulokseen itse, suurissa määrin.

Varsinkin korkean THC-pitoisuuden valmisteiden kohdalla liikutaan jo “psykedeelisissä” oloissa, joka on eräänlaista minäkuvan ja perspektiivien kyseenalaistamista. Ja siinä piileekin tämä “vaara” yhteiskunnalle, eli ei enää otetakaan annettuja normeja itsestäänselvyyksinä sekä haetaan elämänmuutosta asetettujen keinotekoisten rajojen ulkopuolelta.

Koska tämä sota tietoisuuden tutkimista vastaan on saatu omaksuttua kulttuurimme niin vahvasti, “toisinajattelijoilla” ei ole SOME:ssakaan helppoa. Kannabiksesta on tietoa saatavilla niin valtavia määriä, että jos vähänkään osaa tutkimustietoa soveltaa, eihän aiheesta voi kovin polaarista kuvaa saada mitenkään mieleensä. Hyödyt ja haitta-höpöttelyt ovat sen verran epätäsapainossa, että universumimme tietoisuuden tutkiminen on mitä helpointa aloittaa juuri tämän yrtin avustuksella.

Ja mikäs sen parasta aikaa itseään tutkiskella, kuin näin talvipakkasilla. Ulkoisen maailman tutkiskelu ruudun välityksellä ei ole läheskään yhtä mielenkiintoista, kuin omaan egoonsa tutustuminen ja oppimalla keinoja sen metkujen välttämiseen. Siihenhän tämä vastustelukin perustuu, “minä kyllä tiedän ja muut ovat tietämättömiä”.

Onhan ilmapiiri täällä pohjoisessa vähän aiheen tiimoilta protestanttista, eli kaikki kiva pitää kieltää. Samahan se on, mitä kukin kehollensa tekee, kunhan ei aiheuta vaaraa kanssakulkijoille. Kaukana ovat ne ajat, kun lakejakin tehtiin vapauksien lisäämiseksi, eikä niitä laadittu vapautta riistämään elämän jokaisella osa-alueella. Lainkuuliaisuus on vain pelkkä vitsi, kun lähes kaikki on “laitonta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *