Kannabista tutkitaan PTSD:n hoitokeinoksi

Kannabista tutkitaan PTSD:n hoitokeinoksi

Advertisement

Arizonan pääkaupunki Phoenix tulee olemaan toinen kahdesta sijainnista ensimmäisille kliinisille tutkimuksille lääkekannabiksen käytöstä post-traumaattisen stressihäiriön eli PTSD:n hoidossa.

76 Yhdysvaltain armeijan sotaveteraania, joita muut hoitokeinot eivät auta, tulevat satunnaisesti testaamaan neljää eri kannabislajiketta. Puolia potilaista hoidetaan Phoenixissa, toista puolta hoidetaan Johns Hopkins Universityssä Baltimoressa.

Entinen Arizonan yliopiston tutkija tri. Sue Sisley on määrätty Phoenixin tutkimuksen johtoon. Tutkimuksessa aiotaan kerätä tietoa poltetun kannabiksen riskeistä, hyödyistä ja suositellusta annoksesta.

Kannabis on turvallisempi vaihtoehto nykylääkkeille, sanoo kalifornialaisen MAPS:in (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies) viestintä- ja markkinointijohtaja Brad Burge. “Veteraaneille ja muille PTSD-potilaille määrätään opiaatteja joista he tulevat riippuvaisiksi, ja monet myös lääkitsevät itseään alkoholilla ja kärsivät lisäksi alkoholiriippuvuudesta”, Burge sanoi.

Coloradon osavaltio (CDPHE) on avustanut tutkimusta sponsoroivaa MAPS:ia 2,2 miljoonalla dollarilla. Kyseessä on ensimmäinen Yhdysvaltain huumepoliisi DEA:n sekä Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston hyväksymä tutkimus, jolla poltettavaa kannabista pyritään saamaan reseptilääkkeeksi.

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 22.4.2016 julkaistusta artikkelista:
http://science.kjzz.org/content/296177/phoenix-will-be-site-study-medical-marijuana-treatment-vets-ptsd

Avainsanat: , ,


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista.

(Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

Ilmoita
avatar
wpDiscuz

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!