Kannabismerkkihenkilö: Tri. Raphael Mechoulam, ”THC:n kummisetä”

Kannabismerkkihenkilö: Tri. Raphael Mechoulam, ”THC:n kummisetä”

Advertisement

Vuonna 1964 Rehovotissa, Israelissa Weizmann Institute of Science -instituutin nuori tutkija Raphael Mechoulam haki lupaa kannabiksen tutkimiseen. Tietäen että morfiini oli eristetty unikosta 1800-luvun alkupuolella, ja kokaiini eristetty koka-lehdistä 1800-luvun puolivälissä, Mechoulam ihmetteli miksi kannabiksen pääasiallista vaikuttavaa ainetta ei oltu vielä eristetty.

Pyynnön hyväksymisen jälkeen hän tarvitsi luonnollisesti kasveja tutkimuskohteekseen. Hän kysyi ohjaajaltaan tunsiko hän ketään poliisilaitoksella, kuka voisi toimittaa hänelle ”materiaalia”. Yhden puhelinsoiton ja sitä seuranneen bussimatkan jälkeen Tri. Mechoulam oli jo laboratoriossaan hallussaan viisi kiloa korkealaatuista libanonilaista hasista. Tällä hankinnalla Raphael eristi kollegojensa Yehiel Gaonin ja Haviv Ederyn kanssa tetrahydrokannabinolin eli THC:n ― samalla luoden termin “kannabinoidi”.

img-user

THC:n eristämisen jälkeen hän teki kokeita apinoiden ja sikojen aivoilla määritelläkseen sen vaikutukset ja kuinka yhdiste reagoi aivoissa. Kesti yli 20 vuotta, ennen kuin Mechoulamin kumppani Allyn Howlett löysi CB1-reseptorin.

Kun häneltä kysyttiin miksi hän keskittyi tutkimaan kannabista, tri. Mechoulam vastasi: “No, tiedemiehen tulisi yrittää löytää tutkimuksen kohteita jotka ovat tärkeitä”.

Nyt Tri. Mechoulam on 85-vuotias ja yhä töissä laboratoriossa, antamassa luentoja sekä peräänkuuluttamassa THC:n ja CBD:n kliinisen lääketieteellisen tutkimuksen tärkeyttä.


Lähde:
http://www.marijuana.com/blog/news/2016/06/cannabis-hall-of-fame-dr-raphael-mechoulam/

Avainsanat: , , ,


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista.

(Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

Ilmoita
avatar
wpDiscuz

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!