Kannabis voi auttaa kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön

Kannabis voi auttaa kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön

Avainsanat: , , , ,

Kun tekaistut kauhukuvat kannabiksen vaaroista pikkuhiljaa hälvenevät, samaan aikaan uusi tutkimustieto nousee luomaan uutta, todellisuuteen ja lääketieteelliseen tutkimukseen pohjaavaa mielikuvaa kannabiksesta.

Kannabis vaikuttaa ihmiskehossa olevan homeostaattisen säätelyjärjestelmän kautta. Tätä järjestelmää kutsutaan endokannabinoidijärjestelmäksi. Tutkijat kertovat, että tietyillä kannabiksessa olevilla kannabinoideilla (kuten THC ja CBD) voi olla merkittäviä hyötyjä bipolaarisen oireyhtymän mielialojen tasaamisessa.

Tutkimukset osoittavat että tietyissä olosuhteissa THC voi vähentää ahdistusta ja masennusta, joka johtaa esim. kipu-, MS-tauti- ja syöpäpotilailla mielialan ja yleisen hyvinvoinnin nousuun.

CBD puolestaan toimii vasta-aineena isojen THC-annosten psykoaktiiviselle vaikutukselle ja voi myös vähentää ahdistusta ja joidenkin sairauksien aiheuttamia kouristuksia.

Useat viimeaikaiset tutkimukset aiheesta ovat tuoneet keskusteluun mielenkiintoisia uusia havaintoja. Norjassa Oslon yliopiston tutkijat julkaisivat tutkimuksen jossa tutkittiin 133 kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön sairastunutta ihmistä. Potilaat jotka käyttivät kannabista säännöllisesti, suoriutuivat sanallisista kokeista sekä oppimiskokeista toisia potilaita paremmin (oppimiskokeissa ero ei ollut tilastollisesti merkittävä).

New Yorkilaisen Zucker Hillside Hospitalin tutkimuksessa säännöllinen kannabiksen käyttö yhdistettiin parempaan huomiokykyyn, prosessointinopeuteen ja muistiin niiden 200 bipolaari-potilaan kesken joita tutkittiin yli yhdeksän vuoden ajan.

Mutta kuten tiedämme: kannabis ei sovi kaikille. International Mood Disorders Research Centerin Espanjassa tekemä tutkimus osoittaa, että joillakin maanis-depressiivisillä potilailla kannabiksen käytön lopettaminen maanisen tai hypomaanisen jakson aikana voi parantaa päivittäisiä toimintoja.

Kaiken kaikkiaan nämä tutkimukset osoittavat, että kannabis voi parantaa kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivän potilaan kognitiivisia toimintoja ja elämänlaatua.

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 1.4.2016 julkaistusta artikkelista:
http://marijuanaworldnews.com/study-shows-cannabis-significantly-beneficial-for-bipolar-disorder/

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Uutiskirjeen tilaus onnistui!

Tietoa kirjoittajasta

Profiilikuva käyttäjästä Tuomas Karhunen

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

  • Tuomas Karhunen

    asdasd

Omat Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Ansaitut saavutukset

Sinun täytyy luoda Lohari-tunnukset nähdäksesi ansaitsemasi pisteet ja saavutukset

Oletko Kannabisliiton FB-ryhmästä? Lähetä kuittaus täällä olevalla kaavakkeella, niin saat pääsyn suljettuun ryhmään + rakenteilla olevaan jäsenosioon:

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!