Kannabiksen vaikutuksesta sydämen toimintaan

Kannabiksen vaikutuksesta sydämen toimintaan

Advertisement

Kuten kaikesta kannabikseen liittyvästä tällä hetkellä, myös kannabiksen vaikutuksesta sydämen toimintaan löytyy ristiriitaista tietoa. Joidenkin tutkimusten mukaan kannabinoidit voivat ehkäistä verenpainetaudin, ateroskleroosin ja sydänkohtauksien puhkeamista.

Jotkut taas väittävät kannabiksen päinvastoin vievän kohti ohitusleikkausta.

American College of Cardiologyn esittämän tutkimustiedon mukaan kannabiksen käyttäjät selviävät sydänkohtauksista hengissä muita todennäköisemmin. Havainto tuo esille yhtäläisyyden kannabiksen käytön sekä kyseisen ennusteen välillä.

Coloradon yliopiston tutkimus vertaili yli 3 800 sydänkohtauksen saaneen kannabiskäyttäjän potilastietoja yli 1,2 miljoonan sydänkohtauksen saaneen ”ei-käyttäjän” kanssa.

Kannabista käyttäneillä potilailla oli pienempi riski kuolla sairaalakäynnin aikana – vaikka syyt tähän ovat vielä epäselviä, kertoi tiedon esittäjä Cecelia Johnson-Sasso.

”Emme tarkalleen tiedä mitä se [kannabis] tekee. Kliinikkoina ja tiedemiehinä vastuullamme on selvittää asia, jotta voimme suojella ihmisiä mahdollisilta käänteisiltä vaikutuksilta tai tietää kuinka hoitaa [potilaita] asianmukaisesti kun he käyttävät kannabista,” Johnson-Sasso kertoi.

Tutkijoiden huomio kannabiksen ja sydämen terveyden yhteydessä

Vaikka on mahdollista että kannabis on hyväksi sydämelle endokannabinoidijärjestelmän vaikutusten kautta, on myös mahdollista että tutkimuksen kannabiskäyttäjillä oli vähemmän vakavia sydänsairauksia kuin ei-käyttäjillä.

Tufts Medical Centerin tohtori Jeffrey Kuvinin mukaan lisätutkimus on tarpeen, kuten useimmissa kannabista koskevissa terveyskysymyksissä.

”Kliinikoiden ja kardiologien täytyy ymmärtää kannabiksen vaikutus kardiovaskulaariseen toimintaan,” Kuvin kertoi TCTMD:lle. ”Mielestäni farmakologisesta näkökulmasta tiedämme, että kannabiksella on lääketieteellistä käyttöä ja tästä voi seurata jotain hyvää,” hän lisäsi.

Vaikka maailmalla lääkekannabiksella parannutaan syövästä, saadaan epilepsia kuriinpoistetaan aivokasvaimia, vähennetään opioidikuolemia sekä hoidetaan kymmeniä muita vakavia sairauksia, Suomessa kipuprofessori-ylilääkäri Eija Kalson määräyksestä kannabiksella ei katsota olevan mitään muuta lääketieteellistä käyttöä kuin MS-taudin spastisuuden hoito.

Eija Kalson konsultointipalkkiot tulevat Grünenthalilta ja Orion Pharmalta, luentopalkkiot Astra Zenecalta, Mundipharmalta sekä Orion Pharmalta ja hän on myös Orion Pharman osakkeenomistaja.


Lähde: Civilized.life

Avainsanat:


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
  Subscribe  
Ilmoita

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Sauli kirjoitukseen Mitä on elää ahdistuksen kanssa ja voisiko kannabis auttaa?: “Voikun saisikin josain kokeiluun tuota lääkekannabista? Olo on sen verran ahdistunut koko ajan, että tekisi melkein mitä vaan saadakseen olla…5. tammikuuta 2018 kello 18:04
  • Ekson kirjoitukseen CBD-öljy, viimeinen oljenkorsi: “Juu, ei päivää ilman kipua taida itelle enää koskaan tullakaan, mutta sen kanssa oppii elämään, vaikka aikaa se ottaa ihan…23. joulukuuta 2017 kello 11:07
  • Petrus kirjoitukseen Asenteiden muuttaminen ruohonjuuri tasolla: “upeaa kuinka jokainen voi omalla osallaan vaikuttaa! Vaikka välillä tässä typeryyksien maassa on hankalaa pitää keskustelua yllä aiheesta ihan jo…13. joulukuuta 2017 kello 04:13
  • Petrus kirjoitukseen Mitä on elää ahdistuksen kanssa ja voisiko kannabis auttaa?: “Täähän on päivänselvä juttu😄 Vaikeus tulee kun yrität saada ääntäsi kuuluviin ja todistaa kokemaasi ja tuntemaasi vaikutusta ihmiselle joka toimii…13. joulukuuta 2017 kello 04:01
  • Sirunen kirjoitukseen CBD-öljy, viimeinen oljenkorsi: “Kiitos kommentista. Tiedossa on Tramalin 'vaarat', loiventelen tosi hitaasti. Norspania haluan kokeilla uudestaan, jos vaik sujuis paremmin, eikä niin okse…12. joulukuuta 2017 kello 05:30

Kaupan tilauksia odottaville + klubimaksut viivästyksistä huolimatta maksaneille tulossa kompensaatio, joten no worries. 🙂🌱

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!