Kannabiksen myynti ylittämässä miljardi dollaria Coloradossa

Kannabiksen myynti ylittämässä miljardi dollaria Coloradossa

Avainsanat: ,

Colorado on tänä vuonna saamassa yli miljardi dollaria kannabiksen myynnistä. Osavaltion viranomaisten julkaisemat luvut näyttävät, että Coloradon kannabiskauppojen myynti oli yksistään toukokuussa miltei 98,6 miljoonaa, ja kesäkuun alkuun mennessä vuoden kokonaismyynti oli jo yli 498 miljoonaa dollaria.

Colorado suorastaan ui verotuloissa. Osavaltio keräsi toukokuussa kannabisveroista, lisensseistä ja maksuista miltei 15 miljoonaa dollaria.

Toukokuun myynti oli neljänneksi korkein sen jälkeen, kun kannabis laillistettiin Coloradossa tammikuussa 2014: lääkekannabismyynti ylitti 37,7 miljoonaa dollaria ja viihdekäyttöön myyty kannabis tuotti 60,85 miljoonaa.

Huhtikuussa Colorado teki uuden myyntiennätyksen joka oli 117,4 miljoonaa, kiitos Suomessakin juhlittavan vuosittaisen 420-päivän. Coloradon viranomaiset tiedottivat, että kannabiskaupat möivät huhtikuussa lähes 76,6 miljoonan dollarin edestä ”viihdekannabista”, ylittäen reilusti edellisen myyntiennätyksen joulukuulta 2015, joka oli 62,2 miljoonaa.

Coloradon viihdekäyttöön myydyllä kannabiksella on kolme eri veroa: 2,9 prosentin myyntivero, erillinen 10 prosentin myyntivero ja 15 prosentin valmistevero tukkukauppiaille, joka käytetään koulujen rakentamisprojekteihin.

Coloradon osavaltiossa on hieman alle kuusi miljoonaa asukasta.

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Tilaa uudistunut Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Uutiskirjeen tilaus onnistui!

Tietoa kirjoittajasta

Profiilikuva käyttäjästä Tuomas Karhunen

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Omat Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Ansaitut saavutukset

Sinun täytyy luoda Lohari-tunnukset nähdäksesi ansaitsemasi pisteet ja saavutukset

Oletko Kannabisliiton FB-ryhmästä? Lähetä kuittaus täällä olevalla kaavakkeella, niin saat pääsyn suljettuun ryhmään + rakenteilla olevaan jäsenosioon:

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!