Kannabiksen laillistamisväittely alkoi Italiassa

Kannabiksen laillistamisväittely alkoi Italiassa

Advertisement

Pitkän odottelun päätteeksi lakiesitys kannabiksen laillistamiseksi on viimein käynnissä Italiassa. Osoittaako hallitus toimivansa ihmisten ja talouden parhaaksi hyväksymällä lakiesityksen?

Väittely kannabiksen laillistamisesta on nyt käynnissä Italiassa. Parlamentti aloitti laillistamiskeskustelun toukokuussa, ja monen samanlaisen lakiesityksen joukosta oikeus- ja sosiaalialan komiteassa esille nousi Benedetto della Vedovan esitys.

Sekä laillistamisen kannattajat että vastustajat puhuivat avajaiskokouksessa, kun asiantuntijat jakoivat tietojaan. Italian ihmisoikeuksien ja kansalaisvapauksien liittoutuman (CILD) presidentti Patrizio Gonnella korosti puheessaan tarvetta kannabiksen laillistamiselle ja oli tyytyväinen siitä, että väittely on vihdoin alkanut.

Uudistamiselle on tarvetta

Italian nykyinen laki on paradoksaalinen, sillä kasvin henkilökohtaiseen käyttöön kasvattamisesta rangaistaan kovemmin kuin laittomasta kannabiksen myynnistä. CILD-liittoutuma vaatii kasvatuksen laillistamista henkilökohtaiseen käyttöön käynnistämällä Non Me La Spacci Giusta -kampanjan tuekseen.

Tämän lisäksi asiantuntijoiden avajaiskokouksessa Patrizio Gonnella muistutti ennakoivasti monista kannabiksen laillistamisen hyödyistä:

”Säästämme kieltolain ja vankilatuomioiden jättikustannukset, joten meille jää varoja ehkäisemään nuorten joutumista rikollisten kynsiin. Nämä lääkeaineet saadaan laadukkaammaksi, eikä käyttäjien elämä ole vaarassa.”

Puheenvuorollaan hän selvensi monia asioita henkilökohtaisen kannabiksen käytön ja kasvatuksen laillistamisesta. Huumelinjauksen uudistaminen heikentää huumekaupalla toimintaansa rahoittavia rikollisjärjestöjä. Se poistaa myös vankiloiden tilanahtauden ongelmat, sekä takaa laadukkaan tuotteen kannabiksen käyttäjille.

Uudistus näyttää väistämättömältä, ja tiede on jo osoittanut että kannabiksen käyttö ei ole vaaraksi aikuisille.

Kuitenkin lakialoite on vielä kaukana hyväksymisestä, sillä moni Italiassa kannattaa yhä kieltolakia. Keskustelu jatkuu ja sitä saattaa jatkossa edistää Italian ensimmäinen lääkekannabissato, joka tulee myyntiin tänä kesänä.

Mielipiteet kannabiksesta ovat selvästi muuttumassa ja on aika sopeuttaa lait tähän kehitykseen. Kaikkialla.


Käännetty 6.6.2016 julkaistusta artikkelista:
http://www.liberties.eu/en/news/first-official-discussion-upon-cannabis-legalisation-in-italy

Avainsanat: , ,


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

Ilmoita
avatar
wpDiscuz

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Jyuni kirjoitukseen Ranska lieventää kannabiksen käytöstä annettavia rangaistuksia: “Kiitos Tuomas kun jaksat suomentaa artikkeleita ja tehdä mielettömän hyvää työtä meidän sairaiden ja muiden puolesta! Annat toivoa paremmasta huomisesta…22. lokakuuta 2017 kello 18:19
  • Ruskea Kyanne Michelle kirjoitukseen Lääkekannabis: 7 väärinkäsitystä CBD:stä: “"Olen täällä ilmaisemaan syvästi lämpimät kiitokseni Rick Simpsonin hamppuöljylle, jonka saan Rick Simpsonilta. Olen nyt jättänyt terveellistä elämää viimeisen vuoden…22. lokakuuta 2017 kello 03:12
  • Jyuni kirjoitukseen Miltä tuntuu polttaa paljon CBD:tä sisältävää kannabislajiketta, jossa on matala THC-pitoisuus?: “Itse kokeillut yhdysvalloissa lääkekannabikseksi luokiteltua cbd lajiketta (lajiketta en ikävä kyllä muista muistiheikkona). Ei ahdistanut niinkuin yleensä on tehnyt thc…21. lokakuuta 2017 kello 17:06
  • KamalaKipu kirjoitukseen Hanna, 25 vuotta: “Kyynel tuli silmiin tuota lukiessa. Tuntuu pahalta, että Suomessa ollaan tilanteessa, jossa kivuista kärsivä ei saa apua lääkäreiden tietämättömyyden tai…5. elokuuta 2017 kello 13:26
  • KamalaKipu kirjoitukseen Analyysi: Päihdetyöntekijöiden asiantuntemus vaakalaudalla: “"Ihan sama". Tyypillinen asenne ihmiseltä, joka on yhteiskunnan järjestämässä suojatyöpaikassa. Nykypäivän mediakin on niin hampaatonta, että mitään ei kyseenalaisteta tai…28. heinäkuuta 2017 kello 21:06
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!