Kannabiksella itseään lääkitsevää vammautunutta miestä uhataan vankilalla

Kannabiksella itseään lääkitsevää vammautunutta miestä uhataan vankilalla

Advertisement

Mansfieldiläinen vammautunut mies joka käyttää kannabista kipulääkkeenä vakavassa onnettomuudessa saamiinsa vammoihin, sai varoituksen: jos hän jatkaa kannabiksen käyttöä, hän joutuu vankilaan.

63-vuotias Peter Hindley sai vakavia vammoja 2011 tapahtuneessa onnettomuudessa, josta hänelle maksettiin 140 000 puntaa korvauksia. “Pakettiauto peruutti suoraan päälleni kaataen minut pyöräni selästä, repien jalkani ja suurimman osan kasvoistani irti”, Hindley kertoi Nottinghamin hovioikeudelle.

“Tapahtuneen jälkeen olen kokeillut jokaista tunnettua kipulääkettä, mutta kannabis on ainoa lääke jonka avulla saan nukuttua öisin. Ilman lääkekannabista, heräilen keskellä yötä kipuihini.”

Hindleyn päätös kasvattaa kannabista kotonaan Sadler Streetillä johti seurauksiin lain kanssa. Hänet pidätettiin ja oikeus päätti että hän on myös myynyt kannabista muille. Hän sai 18 kuukauden ehdollisen vankeustuomion sekä kahden vuoden koeajan, ja tuomari James Sampson kertoi hänelle: ”Jos teet uuden kannabikseen liittyvän rikoksen kahden vuoden sisällä, on melkein varmaa että joudut vankilaan.”

Huumediileri, lääkekäyttäjä, vai molempia?

Syyttäjä Hal Ewing kertoi oikeudelle että kotietsinnästä löytyi 48 kannabiskasvia, vesijärjestelmä, valoja, ajastin, tuuletin, digitaalivaakoja, pusseja sekä 1 420 puntaa käteistä.

Syyttäjä esitti myös yksityiskohtia ”selittämättömistä” 36 000 punnan rahatalletuksista sekä yhteensä 34 000 punnan arvoisista shekeistä jotka oli maksettu Hindleyn pankkitileille vuoden 2009 jälkeen. Tämä viittaa syyttäjän mukaan huumekauppaan.

Entinen rekkakuski Hindley avoimesti myönsi kannabiksen kasvattamisen ja sen, että hän on käyttänyt kannabista suurimman osan elämäänsä. Mutta hän tunnusti ainoastaan sen että hän kasvatti kannabista omaan käyttöönsä ja toisinaan antoi sitä ystävilleen. Hän kielsi myyneensä kannabista saadakseen rahallista voittoa.

“En ole koskaan myynyt kannabista kenellekään”, hän kertoi oikeudelle. “En ole ikinä ajatellut kannabista keinona ansaita rahaa.”

“Päätin kasvattaa oman kannabikseni koska olin kyllästynyt maksamaan muille, saamatta kuitenkaan rahoilleni vastinetta.”

Hindley sanoi että hänellä ei ole tarvetta myydä kannabista, koska hän on saanut runsaan korvauksen onnettomuudesta ja 8 000 punnan perinnön 2011 kuolleelta äidiltään. Hän sanoi että käteinen ja rahatalletukset liittyvät moottoripyörien ja niiden osien ostoon ja myyntiin. Hänen moottoripyöräharrastuksensa on kestänyt melkein 40 vuotta, mutta koska hänellä ei ollut esittää kuitteja kyseisistä ostoista ja myynneistä, tuomari syytti Hindleytä valehtelusta.

“Olen varma että löydetty 1 420 puntaa on huumekaupan tuottoa”, tuomari Sampson sanoi. “Takavarikoidun sadon arvo on 10 000 puntaa, ja olen varma että siitä on myyty osa muille. Siksi päätän että hän on syyllistynyt huumekauppaan.”

Toimittaja: Tuomas Karhunen

Käännetty 8.5.2016 julkaistusta artikkelista:
http://www.chad.co.uk/news/local/prison-warning-for-disabled-man-who-relies-on-cannabis-as-painkiller-1-7899262#ixzz484zkguHw

Avainsanat:


Advertisement

Tietoa kirjoittajasta

Loharin päätoimittaja on hajamielinen perfektionisti ja työnarkomaani. Hän lukee kaikki julkaistavat jutut, tekee viimeisen tarkistuksen kieliasuun ja vastaa julkaisun linjanvedoista. (Klikkaa tästä Tuomaksen Lohari-profiiliin.)

Jätä kommentti

Ole ensimmäinen kommentoija!

Ilmoita
avatar
wpDiscuz

Kirjaudu Lohariin

Lohari-pisteet

Kirjaudu sisään nähdäksesi pistesaldosi.

Keskustelu

  • Jyuni kirjoitukseen Ranska lieventää kannabiksen käytöstä annettavia rangaistuksia: “Kiitos Tuomas kun jaksat suomentaa artikkeleita ja tehdä mielettömän hyvää työtä meidän sairaiden ja muiden puolesta! Annat toivoa paremmasta huomisesta…22. lokakuuta 2017 kello 18:19
  • Ruskea Kyanne Michelle kirjoitukseen Lääkekannabis: 7 väärinkäsitystä CBD:stä: “"Olen täällä ilmaisemaan syvästi lämpimät kiitokseni Rick Simpsonin hamppuöljylle, jonka saan Rick Simpsonilta. Olen nyt jättänyt terveellistä elämää viimeisen vuoden…22. lokakuuta 2017 kello 03:12
  • Jyuni kirjoitukseen Miltä tuntuu polttaa paljon CBD:tä sisältävää kannabislajiketta, jossa on matala THC-pitoisuus?: “Itse kokeillut yhdysvalloissa lääkekannabikseksi luokiteltua cbd lajiketta (lajiketta en ikävä kyllä muista muistiheikkona). Ei ahdistanut niinkuin yleensä on tehnyt thc…21. lokakuuta 2017 kello 17:06
  • KamalaKipu kirjoitukseen Hanna, 25 vuotta: “Kyynel tuli silmiin tuota lukiessa. Tuntuu pahalta, että Suomessa ollaan tilanteessa, jossa kivuista kärsivä ei saa apua lääkäreiden tietämättömyyden tai…5. elokuuta 2017 kello 13:26
  • KamalaKipu kirjoitukseen Analyysi: Päihdetyöntekijöiden asiantuntemus vaakalaudalla: “"Ihan sama". Tyypillinen asenne ihmiseltä, joka on yhteiskunnan järjestämässä suojatyöpaikassa. Nykypäivän mediakin on niin hampaatonta, että mitään ei kyseenalaisteta tai…28. heinäkuuta 2017 kello 21:06
Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Tilaa ilmainen Lohari-uutiskirje!

Saat kerran kuussa sähköpostia suoraan Loharilta, joissa kilpailuja, arvontoja sekä mielenkiintoista kannabis-asiaa!

Onneksi olkoon, uutiskirje on tilattu!